Lediga lägenheter Göteborg

Just nu hittar du 10 hyresvärdar med egen förmedling av lägenheter i Göteborg.

Förstahandskontrakt på lägenhet i Göteborg inom 3 månader

göteborgDe flesta som söker bostad i Göteborg vänder sig till Boplats. Boplats är en stor hyresförmedlare som listar lediga lägenheter från många stora kommunala bostadsbolag och ett par privata.

Bostadssökande som enbart vänder sig till Boplats missar emellertid att ansöka om alla de lediga lägenheter som kan finns hos mindre privata hyresvärdar i Göteborg.

Vi har tagit fram kontaktinformation till 10 hyresvärdar i Göteborg som själv ansvarar för förmedlingen av sina lägenheter och som inte listar dessa via Boplats. Via oss missar du inte någon hyresvärd i Göteborg som kan erbjuda dig bostad.

Vårt förslag till dig som söker bostad är att du söker båda via Boplats och hos oss - på så sätt söker du hos såväl de stora kommunala bolagen som små och stora privata hyresvärdar.

Kötiden för en egen lägenhet via Boplats kan uppgå till flera år. Har du tur kan du genom att kontakta privata hyresvärdar, med egen förmedling av lägenheter, korta den väntetiden avsevärt.

Enligt våra uppskattningar är den genomsnittliga väntetiden för den som söker lägenhet hos samtliga hyresvärdar nedan, som själva förmedlar sina lediga lägenheter, ett förstahandskontrakt inom 3 månader.


Botrygg
Botrygg är en privat hyresvärd som först relativt nyligen etablerat sig på bostadsmarknaden i Göteborg med egenbyggda fastigheter. Idag har bolaget 200 lägenheter i Göteborg, lägenheterna är byggda mellan 2008-2011 och är alltså mycket moderna.


Derome
I Göteborgsområdet förvaltar Derome 94 hyreslägenheter i tre olika områden: Lilleby på Hisningen, Mölndal och i staden Mölnlycke strax utanför Göteborg. Lediga lägenheter ansöks via Deromes egna hemsida.


Ekebo Fastighet
Ekebo Fastighet är en liten hyresvärd i Göteborg med bostadsfastigheter bland annat i Majorna, Lundby och Hisningen. Alla ansökningar om bostad i Göteborg sker via e-mail, en ansökan är giltig under 6 månader.


Förbo
Förbo är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Göteborgs kranskommuner Härryda, Kungälv, Lerum och Mölndal. I Mölndal, med utmärkta kommunikationer in till centrala Göteborg, förvaltar Förbo över 1000 lägenheter. All uthyrning av lägenheter sker på Förbos hemsida.


Gårdstensbostäder
I Gårdsten i norra Göteborg äger Gårdstensbostäder 2 700 hyresrätter. Är du intresserad av bostad kan du skicka en elektronisk intresseanmälan för lägenhet direkt på Gårdstensbostäders hemsida. Att få bostad hos Gårdstensbostäder är något enklare än hos fastighetsbolag i centrum.


Rikshem
Rikshem är en av Sveriges största privata hyresvärdar och förvaltar lägenheter nära Olskroken i Göteborg. Om bolaget får in en ledig lägenhet publiceras den på Rikshems hemsida där du kan skicka in en ansökan om lägenhetsvisning.


StenaFastigheter
Stena Fastigheter ägs av koncernen Stena med säte i Göteborg. Lediga lägenheter publiceras direkt på Stena Fastigheters hemsida där det vid vår senaste kontroll fanns 3 ansökningsbara lägenheter i Göteborg.


Västra Linden
På Hisningen och i Gamlestaden i Göteborg förvaltar Västra Linden ett stort antal bostadsfastigheter. Är du intresserad av bostad i något av dessa områden kan du på Västra Lindens hemsida skriva ut ett ansökningsformulär och skicka detta per post till bolaget.


Vättersnäs
Den privata hyresvärden Vättersnäs satsar stort på bostadsfastigheter i centrala Göteborg. Idag har bolaget lägenheter bland annat på attraktiva Pusterviksgatan och Wadmansgatan. Du ansöker om lägenhet direkt via Vättersnäs hemsida.


Örgryte Bostad
Inom promenadavstånd till centrala Göteborg förvaltar Örgryte Bostäder ett stort bostadskomplex vid Prästgårdsängen i närhet till Redbergsplatsen. Denna hyresvärd har 442 hyresrätter i Göteborg. Bolaget har en egen bostadskö för alla som önskar söka lägenhet hos dem.